071-3012626   info@heemskerkmetaal.nl
Schaats accessoires / Mirror Maker 2.0 / Schaats slijpblok

De medewerkers van Metaalbewerking Heemskerk houden ook heel erg van schaatsen. Om nog sneller op de schaatsbaan te kunnen zijn, is de Mirror Maker en een Schaats slijpblok ontwikkelt. Deze twee producten zijn erg geliefd onder de wedstrijdschaatsers. Hieronder vindt u informatie over beide producten en een film hoe u de twee producten het beste kunt gebruiken. Tevens is er natuurlijk de mogelijkheid om de Mirror Maker en het Schaats slijpblok aan te schaffen. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met ons. (e-mail of bel: 071-3012626)


Mirror Maker 2.0
De naam verteld het al: Door gebruik te maken van dit gereedschap kunt u het loopvlak van uw schaatsen echt laten spiegelen!

De vernieuwde Mirror Maker 2.0 is met uiterste precisie gefabriceerd, en heeft het voordeel dat de platen:
- verwisseld kunnen worden
- aan beide kanten te gebruiken zijn
- los geleverd kunnen worden
- makkelijk vernieuwd of nageslepen kunnen worden
- er met een tweede set platen gewerkt kan worden zodat u nooit zonder zit

Gebruiksaanwijzing:
U slijpt de schaatsen op de traditionele wijze met een steen met grove en fijne kant, de slijpsteen moet uiteraard vlak zijn. Een net gevlakte fijne kant van een fijne slijpsteen neemt goed af en maakt een recht loopvlak, echter, het loopvlak spiegeld niet! In dit geval slijpt u gewoon door zoals u altijd gewend bent en zorg ervoor dat u eindigt met de fijne steen over het glijvlak te bewegen, zodat er geen opstaande bramen meer aanwezig zijn. Als extra finishing neemt u de Mirror Maker, reinig de slijpvlakken en bevochtig deze metalen delen met een druppel slijppasta. De pasta verdelen over het slijpvlak waarbij het zeer belangrijk is dat er geen slijpkorrels van het traditionele slijpen of andere vervuiling tussen de Mirror Maker en de schaatsen komen. Dit kan krassen veroorzaken. Zorg dat de slijppasta verdeeld blijft over het slijpvlak.


Beweeg de Mirror Maker, onder lichte druk, in de lengte richting over de ijzers en probeer daarbij +/- 4cm van het contact vlak te gebruiken. Spoedig is het gewenste resultaat bereikt. Bekijk dit door met een papieren zakdoekje de schaats af te vegen. Ontbramen is niet nodig.

Voor optimaal resultaat zal de Mirror Maker na verloop van tijd opnieuw vlak geslepen moeten worden. Dit kan door de platen van de Mirror Maker 2.0 of de Mirror Maker zelf op te sturen naar Metaalbewerking Heemskerk te Warmond.

De Mirror Maker 2.0 wordt geleverd in een kunststof koker, waarin deze beschermd zal zijn voor stof en beschadigingen. De slijpvlakken liggen volledig vrij in de lade waardoor de Mirror Maker 2.0 vanuit de koker direct te gebruiken zal zijn. Daardoor is te overwegen de reeds gebruikte slijppasta op de slijpvlakken opnieuw te gebruiken.

Prijzen:
Mirror Maker set 2.0 ( Mirror Maker 2.0, met 1 spuit slijppasta incl. opbergkoker) E 198,-
Spuit slijppasta 5ml (Minimaal 60x slijpen) E 20,-
Set slijpplaten (2 stuks) E 40,-
Naslijpen / vlakken van slijpplaatjes E 20,-

Prijzen zijn inclusief btw. en exclusief verpak/verzendkosten.

Wit u één van bovenstaande producten bestellen of meer informatie stuur een e-mail of bel: 071-3012626.
Schaats slijpblok
Professioneel schaats slijpblok waarbij kwaliteit van de inklemming voorop staat.

Door een hoge inklemming en een volledige haakse machinale nabewerking wordt het mes beslist haaks ingeklemd. Geen kantelende maar verende aandrukkers, waardoor nog betere inklemming. Te gebruiken voor langebaan en shorttrack schaatsen. Het slijpblok is geproduceerd van hoogwaardig aluminium. De bovenplaten zijn d.m.v. verzonken inbusbouten en paspennen op de zijplaten gemonteerd. Hierdoor is de nauwkeurigheid optimaal. De verende zijplaten zijn zo bewerkt dat het mes over de gehele lengte aangedrukt wordt.

Optie, voor de toprijders hebben wij de door hun gewenste bending verwerkt in het slijpblok, zodat de bending in de schaats optimaal blijft.

Het schaats slijpblok wordt standaard geleverd met aluminium hoogte aanslag blokjes, deze kunnen voor een meerprijs ook in rvs geleverd worden. Ook kunt u de gewenste hoogte van de aanslag blokjes met ons bespreken zodat deze voor u op maat worden gemaakt.

Prijzen: Schaats slijpblok E 422,- RVS hoogte aanslag blokjes (2 stuks) E 36,- set

Prijzen zijn inclusief btw. en exclusief verpak/verzendkosten.

Wit u één van bovenstaande producten bestellen of meer informatie stuur een e-mail of bel: 071-3012626.Design Laurens Lindhout