071-3012626   info@heemskerkmetaal.nl
Schaats accessoires

De medewerkers van Metaalbewerking Heemskerk houden heel erg van schaatsen. In samenwerking met Ronald van den Ing (materiaalman Team NL) zijn deze producten ontwikkeld. Om nog sneller op de schaats te kunnen zijn, zijn er verschillende schaats accessoires ontwikkeld. Deze producten zijn erg geliefd onder de wedstrijdschaatsers. Hieronder vindt u informatie over de producten. Natuurlijk is er de mogelijkheid om deze schaats accessoires aan te schaffen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons. (e-mail: info(@)heemskerkmetaal.nl of bel: 071-3012626)


Prijslijst: Klik hier voor de prijslijst Schaats accessoires

Bender / buig apparaat
Om de ijzers van een bending / kromming te voorzien of om de ijzers juist weer recht te krijgen wordt een bender gebruikt. Hiermee kan het ijzer weer in de gewenste vorm worden gebogen. Onze bender is gemaakt van hoogwaardig aluminium, voorzien van 2 lagers en een handige greep waarmee uiterst precies de druk kan worden verdeeld. De bending kan worden gemeten met onze rondingsmeter.
De rol waarmee gedrukt wordt is standaard vlak maar kan aangepast worden op de buis, hiervoor kunt u met ons contact opnemen.Rondingsmeter
De ronding en bending kunnen met hoge precisie worden gemeten tot op 0.001mm nauwkeurig. IJk de meter eerst m.b.v. de ijkmaat. Plaats de ijkmaat in de rondingsmeter en draai het wieltje onder de meetklok tot de wijzer op 0 staat, nu kunt u uw ijzers meten. De meter blijft door magneten tegen uw ijzer aanzitten tijdens het meten. Door de keramische kogels en stiften glijdt de rondingsmeter mooi langs uw ijzer.Driepuntsmeter
Om de ronding in uw slijpblok te meten, tijdens het slijpen of ronden van uw ijzers, hebben we een speciale meter. Met deze meter kan je de ijzers gewoon in het slijpblok laten zitten en ook op 0.001mm nauwkeurig de ronding meten. Ook deze meter moet u vooraf even ijken met de ijkmaat. De meter geleidt zichzelf zodat deze altijd op het ijzer blijft als je hem over de lengte van het ijzer beweegt. Door de keramische kogels en stiften glijdt de driepuntsmeter mooi langs het ijzerMirrormaker 3.0
De naam vertelt het al: Door gebruik te maken van dit gereedschap kunt u het loopvlak van uw schaatsen echt laten spiegelen!
De vernieuwde Mirror Maker 3.0 is met uiterste precisie gefabriceerd, en heeft het voordeel dat u 4 slijpkanten heeft. Het duurt dus redelijk lang voordat de steen nageslepen hoeft te worden.

Gebruiksaanwijzing:
U slijpt de schaatsen op de traditionele wijze met een steen met grove en fijne kant, de slijpsteen moet uiteraard vlak zijn. Een net gevlakte fijne kant van een fijne slijpsteen neemt goed af en maakt een recht loopvlak, echter, het loopvlak spiegelt niet! In dit geval slijpt u gewoon door zoals u altijd gewend bent en zorg ervoor dat u eindigt met de fijne steen over het glijvlak te bewegen, zodat er geen opstaande bramen meer aanwezig zijn. Als extra finishing neemt u de Mirror Maker, reinig de slijpvlakken en bevochtig deze metalen delen met een druppel slijppasta. De pasta verdelen over het slijpvlak waarbij het zeer belangrijk is dat er geen slijpkorrels van het traditionele slijpen of andere vervuiling tussen de Mirror Maker en de schaatsen komen. Dit kan krassen veroorzaken. Zorg dat de slijppasta verdeeld blijft over het slijpvlak.

Beweeg de Mirror Maker, onder lichte druk, in de lengte richting over de ijzers en probeer daarbij +/- 4cm van het contact vlak te gebruiken. Spoedig is het gewenste resultaat bereikt. Bekijk dit door met een papieren zakdoekje de schaats af te vegen. Ontbramen is niet nodig.

Voor optimaal resultaat zal de Mirror Maker na verloop van tijd opnieuw vlak geslepen moeten worden. Dit kan door deze op te sturen of langs te brengen.Slijpblok
Professioneel schaats slijpblok waarbij kwaliteit van de inklemming voorop staat.
Door een hoge inklemming en een volledige haakse machinale nabewerking wordt het mes beslist haaks ingeklemd. Geen kantelende maar verende aandrukkers, waardoor nog betere inklemming. Te gebruiken voor langebaan en shorttrack schaatsen. Het slijpblok is geproduceerd van hoogwaardig aluminium. De bovenplaten zijn d.m.v. verzonken inbusbouten en paspennen op de zijplaten gemonteerd. Hierdoor is de nauwkeurigheid optimaal. De verende zijplaten zijn zo bewerkt dat het mes over de gehele lengte aangedrukt wordt.

Optie, voor de toprijders hebben wij de door hen gewenste bending verwerkt in het slijpblok, zodat de bending in de schaats optimaal blijft.

Het schaats slijpblok wordt standaard geleverd met aluminium hoogte aanslag blokjes, deze kunnen voor een meerprijs ook in rvs geleverd worden. Ook kunt u de gewenste hoogte van de aanslag blokjes met ons bespreken zodat deze voor u op maat worden gemaakt.

Prijzen zijn exclusief verpakking- en verzendkosten

Prijslijst: Klik hier voor de prijslijst Schaats accessoiresWit u één van bovenstaande producten bestellen of meer informatie stuur een e-mail naar info(@)heemskerkmetaal.nl of bel: 071-3012626.


Design Laurens Lindhout